Informatie over acryl nagels


Acryl is een substantie van poeder en vloeistof die samen smelten tot een vloeibaar bolletje,waar men mee kan boetseren en wat enige tijd zanzelf uithard.

Werkwijze acrylnagel bij verlenging/versteveging :

Na het desinfecteren van de handen woerden de nagelriemen van de nagel losgemaakt.Hierna wordt de natuurlijke nagel vetvrij gemaakt.Dan wordt er een tip of kunst nagel wordt gebracht,deze wordt geknipt tot de lengte die de klant wenst.Het opstaande randje wordt weg gevijld tot net boven de nagelplaat.Hierdoor ontstaat het resultaat dat de tip en de eigen nagel een geheel voormen en zodat iedere nagel even lang is.Deze nagel bied geen stevigheid en is allen bedoeld voor verlenging.

Na het aanbrengen van de tip wordt er een primer aangebracht op de eigen nagel hierdoor hecht de acryl beter.Nu kan de acryl woerden aangebracht en uitgwerkt.De acryl zorgt voor de stevigheid van de kunstnagels.Daarna wordt de nagel gevijld tot het juiste eindresultaat heeft behaald.Dan worden de nagel gepolijst voor extra glans.

Acryl is te verkrijgen in de hoofdkleuren roze en wit/french wit.En natuurlijk tegenwoordig ook in tal van andere kleuren met of zonder glitters,het voordeel hiervan is dat je je nagels niet meer hoeft te lakken.

Omdat de eigen nagel groeit krijgt men na verloop van tijd tussen 2 a 4 weken te maken met uitgroei en de nagel wordt langer.Deze uitgroei kan men weer laten opvullen.De oude acryl zaal deels vervangen worden door een nieuwe laag acryl.Wederom zal deze weer geheel aansluiten aan de nagelriem.De lengte wordt naar wens aangepast.